Пет медала - един златен, два сребърни и два бронзови, грабнаха

...
Пет медала - един златен, два сребърни и два бронзови, грабнаха
Коментари Харесай

С пет медала се върнаха български ученици от олимпиада по физика в Рига

Пет медала - един златен, два сребърни и два бронзови, сграбчиха българските участници от Третата европейска олимпиада по физика, която се състоя от 31 май до 4 юни в латвийската столица Рига. В надпреварата се включиха над 180 възпитаници от 36 страни, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Златният медал е завоювал Георги Александров от 12-и клас на Софийската математическа гимназия /СМГ/ " Паисий Хилендарски ". Сребърните медали са получили Александър Проданов от девети клас на Профилираната природоматематическа гимназия " Акад. Никола Обрешков " в Казанлък и Александър Кръстев от 12-и клас на Математическата гимназия " Д-р Петър Берон " във Варна. Носители на бронзовото отличие са Владимира Иринчева от 12-и клас на Първа частна математическа гимназия в София и Иво Петров от 11-и клас на СМГ " Паисий Хилендарски ".

Ръководител на тима е Нено Тодоров - учител във Физическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Участието на България в тази олимпиада бе финансирано напълно от МОН, за което учениците и ръководителят изричат своята признателност, се показва в известието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР